Praktisk

kart1

Kart og adresser

Sørlandet Kunnskapshavn består av 4 bygg: Eurekabygget, Havnegården, MacGregorbygget og Barbu brygge.      

Hovedinngang- Eurekabygget

Åpningstider i kunnskapshavna

Eurekabygget og Havnegården er åpne for publikum i vanlig kontortid 8 til 16. Utenom dette avtaler du direkte med den du skal besøke. Byggene er normalt åpne når det er kveldskurs eller kveldsundervisning. Alternativt kan man ringe på via calling ved inngangen.

For de som skal på kurs i regi av Eureka kompetanse er det inngang fra Pollen siden av bygget. (Eureka 2) 

Vitensenteret (se egne åpningstider) har normalt åpent tirsdag-fredag + helg.

Spisestedet Vitenbiten (følger normalt åpningstidene til Vitensenteret.)

 

 

Eureka-fra siden

Eurekabygget

Eurekabygget består av 2 byggetrinn på til sammen 14.000m2. Byggene består av arealer for næring, offentlige virksomheter og leiligheter.

Ønsker du å leie lokaler i Eurekabygget kontakter du:

Ønsker du å leie næringslokaler eller dropin plass i Vekstmiljøet av kunnskapsbedrifter i Eurekabyggets 4. etasje kontakter du daglig leder i Etablerersenteret IKS Inge Juul-Petersen, mailadresse inge@arendal.com, telefon 913 74 477 eller næringssjef Kåre Andersen, mobil 902 38777, mailadresse kare.andersen@arendal.kommune.no

Oversikt over virksomheter i Eurekabygget 

forsidebilde-1

Havnegården

Havnegården inneholder ca 6200m2 næringsarealer. Bygget har egen kantine, som også kan leies til større kurs/arrangementer.

Hvis du ønsker å leie arealer i Havnegården kontakter du Kjell Walter Sørensen, mobil 913 64 900, mailadresse kjellwalter@pollen.no

Lyse stener

Kunnskapshavna - filosofien bak

Arendal kommune har følgende hovedmålsettinger med satsingen på Sørlandet Kunnskapshavn;

  • Å utvikle en sterk næringsklynge på Sørlandet
  • Å ha moderne sentrumsnære lokaler tilgjengelig for næringslivet
  • Å gjøre etter- og videreutdanning lett tilgjengelig for den voksne del av befolkningen
  • Å bidra til at basiskompetansen i befolkningen øker, noe som igjen vil bidra til bedre levekår i regionen.

 

IMG 2494

Hva betyr Kunnskapshavna for regionen

Kunnskapshavna er Arendalsregionens største satsing på læring og næring. Vi skaper en arena hvor befolkning, næringsliv, offentlig forvaltning og utdanningsinstitusjoner kan møtes.

 

vitenbiten

Vitenbiten

Vitenbiten er et åpent spisested som også fungerer som kantine for de som har sitt daglige arbeid i Eurekabygget. Vitenbiten er leverandør av møtemat til Eurekabyggets møte- og kurslokaler.

Spisestedet Vitenbiten ligger vegg i vegg med Vitensenteret Sørlandet og har nydelig utsikt over Galtesund. Vi tilbyr enkle lunsjretter, salatbar og hjemmelaget bakverk.

 

Illustrasjon fra TV serien fra Kanal Lokal

TV-Serien Havna

Arendal kommune og utbyggerne av kunnskapshavna har inngått samarbeid med Kanal Lokal om en 8 episoders TV-serie om kunnskapshavna. Frem til de første byggene sto ferdig høsten 2012 ble det bli vist smakebiter av innholdet i byggene, kombinert med opptak av fremdriften i selve byggingen. Det ble vist intervjuer med sentrale personer i utbyggingen, og folk på gata vil få stille spørsmål om ting de lurer på.

transport1

Finn oss via offentlig transport

For å besøke kunnskapshavna kan du benytte fly, ferje, buss, taxi og tog. Reiser du langveisfra er nærmeste flyplass Kjevik. Fra Kjevik går det flybuss til Arendal. Det er også gode forbindelser til Torp flyplass i Sandefjord.

Du kan også benytte tog til Arendal stasjon, som ligger ca 10 minutter fra kunnskapshavna til fots.

Det går buss fra Arendal til Oslo og andre byer på Østlandet flere ganger om dagen, og vestover mot Grimstad og Kristiansand minst hver time. Du kan bruke NettbussKonkurrenten eller Lavprisekspressen.

Trenger du taxi, kontakter du Arendal og Grimstad Taxisentral.

Kommer du fra Sverige eller Danmark reiser du via Sandefjord, Kristiansand eller Langesund med Color Line eller Fjordline.

© Sørlandet Kunnskapshavn 2013- 2024  |  Utviklet av Frameworks AS

Informasjonskapsler (cookies)