Park og promenade åpnet!

Skh Utesept2014

Arendals nye strandpromenade og havnepark til 24 millioner kroner ble markert 24.september. Så nå er første del av Kunnskapshavnas utbygging på bryggekanten komplett.

 

Birger Bakke & Øyvind Lies Havnegård lengst mot øst på Tollbodkaia inn mot Barbu bukt, ble det første bygget som reiste seg i den svære utbyggingen av Sørlandet Kunnskapshavn Arendal. Bygget sto ferdig i oktober 2012. En måned senere ble Bjarne Skeies første bygg Eureka 1 tatt i bruk, mens byggearbeidet pågikk for fullt også med det andre byggetrinnet til Skeie: Eureka 2 – som ble tatt i bruk i fjor høst.

Men parallelt har det altså vært planlagt, og etter hvert gjennomført, en storstilt opprustning av uteområdene på denne delen av Arendal bys havnefront. 400 meter sammenhengende strandpromenade, og flere havneparker med små gressflekker og plasser for avslapning, og en lekeplass – samt Vitenplassen lengst øst. I alt har parker og strandpromenade kostet 23,6 millioner kroner. Tar vi med kostnadene for reparasjon av kai, vann- og avløp og servicebygget som skal serve skipstrafikk og cruisebåter, kommer beløpet opp i 55 millioner kroner. Det aller meste betalt av såkalte infrastruktur-bidrag fra utbyggerne i Kunnskapshavna, med unntak da av vann- og avløp.

Onsdag 24 september markeres åpningen, med planleggerne i Asplan Viak AS i spissen sammen med prosjektleder Gunnar Kåre Salvesen (Flosta tegneservice as) og utførende entreprenør Oveland Utemiljø as.

Vi lar like godt Asplan Viaks prosjektleder Hans Otte fortelle:

– Parallelt med de store byggeprosjektene langs den gamle Tollbodkaia i Arendal, har det også foregått en transformering på bakkenivå. Den gamle kaia er i ferd med å få en ny funksjon som vil komme Arendals befolkning til gode. Fra Langbrygga til Barbu vil man høsten 2014 kunne bevege seg langs en sammenhengende ny promenade med parkmessige innslag.

Les hele artikkelen i Agderposten her!

 

© Sørlandet Kunnskapshavn 2018  |  Utviklet av Frameworks AS

Informasjonskapsler (cookies)